Nyheder

Dato for generalforsamling 2018

Fæstebondebestyrelsen kan allerede nu oplyse, at der afholdes generalforsamling i Fæstebondeforeningen på Herregården Odden den 21.april 2018.

___________________________________________

MAD + KUNST + MUSIK 2017

Vi inviterer igen i år til tre festlige sommeraftener på Odden,
d. 19. juli, 2. og 16.august

Se alt om program, menu, musikalsk optræden, pris og tilmeldingsfrister på dette link

Mad kunst musik 2017

________________________________________

NY REPRODUKTION  –  WILLUMSENS “LILLE PIGE MED FINGEREN PÅ MUNDEN”

Fæstebondeforeningen har i 2017  støttet fremstillingen af en reproduktion af Willumsens litografi fra 1910, “Lille pige med fingeren på munden”. Reproduktionen er trykt hos Vestergaards Bogtrykkeri.  Den sælges til fordel for bevaringen af Willumsen-samlingen på Odden for kr. 100,-, indrammet i specielt fremstillet ramme kr. 550,-.

______________________________________________

Tilbageblik på MAD + KUNST + MUSIK 2016

Når vi ser tilbage på de tre arrangementer, så må det konkluderes, at sommeraftnerne den13. og 27. juli samt 10. august med Mad, Kunst og Musik på Herregården Odden igen blev en succes. Der var henholdsvis 27, 33 og 26 gæster og arrangementerne gav i alt etoverskud på 10.118 kr.

Dette overskud har kun kunne opnås, fordi mange fæstebønder tilbød at være serveringspersonale, borddækkere, opvaskere, omvisere og historiefortæller mm. De 19 fæstebønder var fordelt på de 3 datoer. Vi var 9 hjælpere hver aften, hvilket betød, at der var enkelte gengangere. Det betød ligeledes, at vi ikke blev overanstrengte, fordi vi var mange til at tage fat. Vi havde helt sikkert trætte fødder efter hver aften, men vi havde også haft det sjovt, og oplevet hvor glade og tilfredse gæsterne var.

Ud over fæstebøndernes bidrag, havde vi heller ikke klaret det uden Landkøkkenet Mygdal to super dygtige kokke Kaj og Bo. Der var megen ros af maden fra alle gæster.

Et forhold der også har betydning for overskuddets størrelse, kan vi takke Daglig Brugsen Bjergby for. Vi fik en rigtig god pris på alle de drikkevarer, vi købte der.

Allersidst skal nævnes, at der var musikalsk underholdning med 3 forskellige grupper nemlig: Midt i ugen, De spillemænd fra Hjørring og Kahlùa Kvintetten. Alle 3 bands spillede uden honorar. Til dem skal der også lyde et stort tak.

Stemningen er helt sikkert, at vi gør det igen til næste sommer. Tanken er, at vi fastholder samme koncept hvis mulig.

______________________________________________________________

MAD + KUNST +MUSIK  2016

Herregården Odden inviterer igen til 3 helt unikke sommerarrangementer den 13. juli, den 27. juli og den 10. august kl.17.30 til ca 22.

Velkomstdrink og tapas i Hestestalden, omvisning i Willumsen-samlingen, middag i herregårdens stuer med mad fra Landkøkkenet Mygdal og live musik og kaffe i Hestestalden.

Program for hver af aftenerne:

 • Velkomstdrink og forret i form af tapas i Hestestalden, hvor der ligeledes vil blive fortalt lidt om selve herregården og dens historien.
 • Omvisning i Victor Petersens Willumsen-samling.
 • Hovedret og dessert serveret i herregårdens stuer, leveret af Landkøkkenet Mygdal som har lavet tre forskellige og meget spændende menuer.
 • Live musik i hestestalden m. kaffe, te og småkager.

Billetpriser kr. 425.- pr. person for hele arrangementet inkl. drikkevarer.

Billetter købes på Herregården Odden 10-17 eller Hirtshals Turistbureau.

Kan også bestilles på tlf. 98975202 kl.10-17, hvor der vil blive anvist betalingsmåde.

Den 13. juli:

Hovedret: ”Oddenskinke” med hybenshutney, pestotomater, grønkålssalat med bær, kartoffel/ sellerikage og svampesauce.

Dessert: Nøddetærte med is og frugt.

Musik: ”Midt i Ugen”, danske og udenlandske hits fra 60-erne og frem, 7-mands band.

Sidste tilmelding: 10. juli.

Den 27. juli:

Hovedret: Ingefær og chilimarineret vildsvinefilet, fyldte kartofler med løg og ost, tranebærkompot, vildtsalat med nødder og druer, honning/whisky sauce.

Dessert: Tyttebærdrøm.

Musik: ”Kahlúa Kvintetten”. En jazzkvintet med stil. 5 unge musikere spiller 50-ernes og nyere moderne jazzrytmer.

Sidste tilmelding: 24. juli.

Den 10. august:

Hovedret: Fyldt rødspætte, diverse garniture, nye kartofler, fennikelsalat og limehollandaise.

Dessert: Rabarbertrifli.

Musik: ”De Spillemænd” fra Hjørring. Spillemandsmusik fra forskellige tidsaldre, med lidt historie og der bliver lejlighed til at synge med.

Sidste tilmelding: 7. august..

 

____________________________________________________________

Generalforsamling i Fæstebondeforeningen den 30. april 2016 kl. 13 på Herregården Odden

I år holder vi mini-koncert i Flygelstuen med Pianist Mikaella Ty Ngo og fløjtenist Selma Bech Madsen. Herudover er der traditionen tro servering af skipperlabskovs med tilbehør , generalforsamling, kaffe og lagkage og overrækkelse og fremvisning af Fæstebondeforeningens donation til Victor Petersens Willumsen-samling i 2015.

Tilmelding på mail: agnes.pilgaard@gmail.com eller mobil (sms) 30497420.

Frist for tilmelding den 21. april

Vel mødt!

______________________________________________________

MAD + KUNST + MUSIK

2016

Den 13. juli, den 27. juli og den 10. august vil der  på Herregården Odden igen afholdes 3 eksklusive arrangementer. Hold øje med annoncering heraf, eller kontakt Herregården Odden for flere informationer.

________________________________________________________

Dato for generalforsamling 2016

Fæstebondebestyrelsen kan allerede nu oplyse, at der afholdes generalforsamling i Fæstebondeforeningen på Herregården Odden den 30.april 2016.

_________________________________

MAD + KUNST + MUSIK

Referat af sommerarrangementerne fra Borgavisen

Siden september 2014 har tanken om at afprøve et nyt koncept huseret i fæstebondebestyrelsen. En ide om at kombinere Willumsens kunst, en ”fin” middag og musikalsk underholdning blev født, og hen over vinteren og foråret blev konceptet udviklet til overskrifterne MAD + KUNST + MUSIK og i maj, juni og juli tog vi fat. Lokale og udenbys fæstebønder meldte sig og fordelte sig på 3 onsdage i juli, hvor opgaven var at dække borde, lave velkomstdrinks, byde velkommen, servere middagen og rydde op bagefter.

Arrangementet den 1. juli måtte vi desværre aflyse. Der var kun få tilmeldte. Vi var kede af at aflyse maden fra Landkøkkenet Mygdal og Hjørring Kammerkor, som skulle stå for den musikalske del.

Ved næste planlagte arrangement den 15. juli nåede vi lige netop op på minimum på 25 gæster. Det blev en rigtig dejlig aften. Gyldenlæderstuen og Flygelstuen genlød af snak og latter og ros til kokkene for den lækre mad.  Da der ikke var så mange, var det muligt samme sted at spise middag og høre musik ved ”De spillemænd” fra Hjørring, som høstede mange klapsalver. En meget vellykket premiere, og i virkeligheden rigtig dejligt, at der ikke var fuldt hus, således at vi kunne ”øve” os lidt. Vi var 10 fæstebønder inkl. Troels Andersen, som med stor indsigt fortalte om Oddens historie og viste omkring i Willumsen-samlingen.

Den 29.juli var der tilmeldt 37 gæster. Igen gik arrangementet over al forventning. Mange roser fra gæsterne, lækker mad, og super god musik fra Coffeebreak, som denne gang underholdt i Hestestalden samtidig med kaffe og småkager. Denne gang var vi 9 fæstebønder, hvor 4 var med begge gange.

Vi har prøvet at lave en række sommerarrangementer både henvendt til lokale og deres sommergæster, samt til turister, som holder ferie på egnen.  Det var lige præcis den målgruppe, der deltog. Der var gæster fra Mygdal, Bjergby, Sindal, Skiveren, Aalborg, Lolland, Silkeborg, Malling, Kerteminde og mange flere steder.

Vi synes at arrangementerne indeholdt alt det, et godt arrangement kræver nemlig: overraskelser, morskab, god stil, mad og drikkevarer af høj kvalitet, samvær, hygge, god stemning og humor, og den 29. var der endda fuldmåne, da vi trådte ud af Hestestalden for at sige farvel til de glade gæster.

En stor tak til alle jer som troede på ideen og bidrog på mange forskellige måder før, under og efter arrangementerne. Mange tak til fæstebønder for færdigheder der gjorde de veldækkede borde til kunstneriske oplevelser i sig selv. Landkøkkenet Mygdal skal her også have stor klapsalve. De bidrog med fortræffelig mad, og fortræffelig organisering og håndtering af samarbejdet med os fæstebønder.

Til slut skal nævnes, at de lokale turistforeninger har været meget begejstret for arrangementerne og bakket det kraftigt op. MAD+KUNST+MUSIK er allerede lovet plads i næste års turistmateriale!

Det betyder, at vi inden nytår skal beslutte os for, om vi næste sommer vil gentage succesen. Det vil I høre nærmere om.

Citater fra gæster: ”Det var en hel formidabel aften”, ”vi vil gerne reservere billetter til næste år”, ”hvor har det været en flot aften”, ”det har været en brand god aften”.

_________________________

MAD + KUNST+ MUSIK

Herregården Odden inviterer til 3 helt unikke sommerarrangementer, 1. juli, 15. juli og 29. juli kl. 17.30

Program for hver af aftenerne:

 • Velkomstdrink og forret i form af tapas i Hestestalden, hvor der ligeledes vil blive fortalt lidt om selve herregården og dens historien.
 • Omvisning i Victor Petersens Willumsen-samling.
 • Hovedret og dessert serveret i herregårdens stuer. Maden leveret af Landkøkkenet Mygdal, som har lavet tre forskellige og meget spændende menuer.
 • Live musik i hestestalden m. kaffe, te og småkager.

Billetpriser kr. 425.- pr. person for hele arrangementet inkl. drikkevarer. Billetter købes på Herregården Odden 10-17 eller Hirtshals Turistbureau. Kan også bestilles på tlf. 98975202 kl.10-17, hvor der vil blive anvist betalingsmåde.

Den 1. juli:

 • Hovedret: ”Oddenskinke” med hybenshutney, pestotomater, grønkålssalat med bær, kartoffel/sellerikage og svampesauce.
 • Dessert: Nøddetærte med is og frugt.
 • Musik: Repræsentanter fra Hjørring Kammerkor synger bl.a. Carl Nielsen, der var ven med Willumsen.

Sidste tilmelding: 28. juni.

Den 15. juli:

 • Hovedret: Langtidsstegt kalvesteg, diverse garniture, ”ny valdorfsalat” (spidskål, æbler og pærer), små krydderkartofler og skysauce.
 • Dessert: Yoghurtfromage med friske frugter.
 • Musik: De Spillemænd fra Hjørring. Der bliver lejlighed til at synge med.

Sidste tilmelding: 12. juli.

Den 29. juli:

 • Hovedret: Fyldt rødspætte, diverse garniture, nye kartofler, fennikelsalat og limehollandaise.
 • Dessert: Rabarbertrifli.
 • Musik: Coffeebreak fra Hirtshals spiller og synger danske og engelske sange – og giver en lille historie til.

Sidste tilmelding: 26. juli.

 

_____________________________________________

Generalforsamling i Fæstebondeforeningen 2015

Alle fæstebønder inviteres hermed til generalforsamling på Herregaarden Odden  lørdag den 25. april 2015 kl.13.

Ud over selve generalforsamlingen vil der være musikalsk underholdning, servering af skipperlabscous samt mulighed for køb af drikkevarer, kaffe og lagkage.

Det er nødvendigt med tilmelding til generalforsamlingen. Tilmelding senest den 22. april 2015 til Agnes Pilgaard. e-mail: agnes.pilgaard@gmail.com eller sms til 30497420.

Uddybende program vil blive sendt ud med Borgavisen omkring den 1. april.

Vel mødt!

 

________________________________________________________

Gave!!
21.september, 2014. Det er dejligt at kunne meddele at overskuddet fra Mygdal Dagligvareforening nu er blevet fordelt, og at vi i Fæstebondeforeningen har modtaget 25.000 kr. Beløbet skal gå til nye borde og stole, som bruges ved arrangementer på Odden.
Vi takker mange gange.

_________________________________________________________

Herregården Odden bød indenfor weekenden den 6. og 7. september 2014

21. september 2014. Det blev en rigtig kreativ, hyggelig og inspirerende weekend på Herregården Odden. Weekenden blev sunget i gang med det 19 mand store velsyngende Bjergby-Mygdal Voksenkor.44 børn og 53 voksne deltog i de udbudte kurser. Helene Mark Sandorff underviste børn i tegning, samtidig med at hun kunne fortælle børnene om hvordan det var at være barn på Odden, da hun er barnebarn af Viktor og Kirsten Pedersen. Lina Franke Hedegaard arbejdede også med børn, hvor de tredimensionelt arbejdede med ståltråd, avispapir og malertape. Blandt de voksne kursister underviste Belinda Nors i tegning efter levende model. Belinda underviser til daglig i Croquis og studerer arkitektur og Design på Aalborg Universitet. ”Blomstermanden” blomsterdekoratør Johnny Haugaard fra Herning underviste i hestestalden i tre spændende workshops hvor der blev kreeret de mest imponerende blomsterdekorationer der som hovedpart bestod af materialer fra grøftekanter og skov omkring Odden.
Besøgende blev inspireret af arbejdende værksteder med pileflet, trædrejning, keramik, uld- og glasarbejde. KFUM-spejderne havde en lille hyggelig lejr, hvor der bl.a. blev stegt og braset over bål og jordovn. Der blev danset og sunget i hestestalden ledet af Inge Stendys, som er underviser på Bjergby-Mygdal skole. Der blev holdt en meget stemningsfyldt gudstjeneste v. sognepræst Lars Brinth i hestestalden med overdådigt alterbord pyntet af blomsterdekoratør Johnny Haugaard, kors lavet af rafter af spejderne og musik af Sindal Brass Band. I gudstjenesten, der oprindelig var annonceret som en friluftsgudstjeneste, deltog trods silende regn 82 personer. Rigtig mange nød kaffe, kage og pålægsboller i cafeen i løbet af weekenden, hvor en flok gæve fæstebønder vartede gæsterne op. Både lørdag og søndag var der klassiske koncerter med utrolig dygtige unge mennesker fra egnen. Lørdag var det Mikaella Ngo på flygel og Rikke Schütz på tværfløjte og søndag var det Matilde Kanstrup Christensen på flygel, Christine Elkjær på Cello og Sara Blichfeldt på Violin. De 3 sidstnævnte er elever på MGK i Aalborg.
Mange fra lokalområdet mødte op som gæster på Odden, der både lørdag og søndag havde gratis adgang. I alt tiltrak arrangementet godt 600 besøgende og fik fyldig foromtale i lokalpressen.
Endnu engang tak til Realdania som har støttet dette arrangement, en støtte som har muliggjort, at alle kurserne har været gratis for deltagerne. Kursisterne drog hjem med flotte blomsterdekorationer, mange ark med tegninger af nøgenmodellerne og tegninger og andre kreative kunstværker inspireret af J.F. Willumsen – og helt sikkert med ny inspiration og et syn på Herregården Odden som et sted hvor mange kunstarter kan præsenteres og udøves.

______________________________________________________________

VI BYDER INDENFOR

Lørdag d. 6. og søndag d. 7. september er der gratis adgang til Odden for alle.

Lørdag kl. 10 hejses Willumsens store Pegasus-flag og Bjergby-Mygdal voksenkor synger.

Det bliver en weekend fyldt med aktiviteter.  Lørdag (fra kl. 11-13 og 14-16) og søndag (fra kl. 10-14 og 11-13) kan man prøve selv at skabe billeder i workshops for blomsterdekoration, kurser i tegning og forskellige billedteknikker for børn, tegning efter model for voksne, ligesom man kan deltage i et projekt med sang og dans.

Som lærere i workshop og kurser medvirker Helene Mark Sandorff, der tager sig af børn mellem 6 og 14 år. Belinda Nors underviser både større børn (fra 7. klasse og op) og voksne i tegning efter levende model, Line Franke Hedegaard indvier børn mellem 9 og 15 år i brugen af forskellige materialer (børn fra 6-9 år sammen med en voksen) og Johnny Haugaard henter sammen med deltagerne inspiration i Willumsens billeder og finder materialer i naturen til sit blomsterkursus. Se tidsplan for kurserne nederst.

Talentelever fra den musiske skole i Hjørring giver minikoncerter med både klassisk og rytmisk musik, og i borggården bliver der arbejdende værksteder med uld, pileflet og trædrejning.

Bjergby-Mygdal KFUM-spejdere slår lejr i parken, og der er udendørs gudstjeneste søndag kl. 9.00 med sognepræst Lars Brinth.

Cafeen er åben begge dage og serverer let frokost, kaffe og kage.

Da der er begrænset plads, er tilmelding til kurser og workshops nødvendig. Det kan ske fra d. 20. august på Oddens telefon 98 97 52 02 mellem kl. 10 og 17 og efter kl. 17 til Agnes Pilgaard på telefon 30 49 74 20.

Fra d. 20. august kan man få hele weekendens program mv. via mail-adressen museum@jfwillumsenodden.dk  . Man kan også se det på Fæstebondeforeningens nye facebookprofil: Willumsens Venner og på Oddens nye hjemmeside: www. jfwillumsenodden.dk.

Når det er gratis at deltage i alle aktiviteterne skyldes det, at Fæstebondeforeningen og Odden blandt en række ansøgere er blevet valgt som deltager i Realdanias kampagne ”Fremtidens Herregård”, der har givet støtte til arrangementet.

Tidsplan kurser
Lørdag den 6.8. kl. 11.00-13.00:
Kursus 1: Tegnekursus for børn
Kursus 6: Leg med streg og form for børn
Kursus 8: Blomsterdekoration for voksne

Lørdag kl. 10.30-14.30
Kursus 4: Tegning efter model for voksne

Lørdag kl. 14.00-16.00:
Kursus 2: Tegnekursus for børn
Kursus 7: Leg med streg og form for børn
Kursus 9: Blomsterdekoration for voksne

Søndag den 7.8. kl.10.00-14.00
Kursus 5: Tegning efter model for voksne

Søndag kl. 11.00- 13.00
Kursus 3: Tegnekursus for børn
Kursus 10: Blomsterdekoration for voksne

_______________________________________________________

Dato for generalforsamling 2015

Fæstebondebestyrelsen kan allerede nu oplyse, at der afholdes generalforsamling i Fæstebondeforeningen på Herregården Odden den 25.april 2015.

Kære Fæstebønder: reserver denne dag.

_______________________________________________________

Dato for generalforsamling 2014

Bestyrelsen glæder sig til at se mange fæstebønder til generalforsamling på Odden den 26. april 2014 kl. 13.

Tilmelding til Agnes Pilgaard senest d. 16.april 2014 på mail:agnes.pilgaard@gmail.com eller tlf.: 30497420

_______________________________________________________

Generalforsamling lørdag d. 4. maj 2013

Fæstebondeforeningen afholdt generalforsamling på Herregården Odden med 45 deltagende fæstebønder. En rigtig dejlig dag med god stemning og glade deltagere. Der er ikke sket ændringer i fæstebondebestyrelsen. Referat fra generalforsamlingen kan læses i Borgavisen som udkommer i august. Tak til alle som deltog i generalforsamlingen.

 

Indbydelse til Generalforsamling

Der afholdes generalforsamling i Fæstebondeforeningen d. 4. maj 2013 kl. 13 på Herregården Odden. Tilmeldingsfrist lørdag d. 20. april 2013 til Agnes Pilgaard på mail: agnes.pilgaard@gmail.com eller send en sms eller indtal evt. en besked på tlf. : 3049 7420. Oplys gerne navn og antal. Det er årets fæstebondefest med underholdning, skipperlabskovs, kaffe og lagkage.

Lørdag d. 9. februar 2013 er der afholdt bestyrelsesmøde.

Lørdag den 25. august 2012
Fæstebondebestyrelsen har afholdt sit årlige fællesmøde med Fondsbestyrelsen. Den første halvdel af dagen holdt de enkelte bestyrelser deres eget bestyrelsesmøde og den sidste halvdel af dagen var fællesmøde.