Nyheder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dato for generalforsamling 2021

Dato for generalforsamling i Fæstbondeforeningen på Herregården Odden er

lørdag den 29. maj kl.13. Tilmelding nødvendig på telefon 30497420 (sms) senest 22. maj.

Mvh. bestyrelsen

 

 

Vi må desværre meddele, at de 3 planlagte sommerarrangementer MAD+KUNST+MUSIK på Herregården Odden er aflyst i 2020 grundet Corona situationen.

Vi håber at Willumsen-samlingen kan åbne efter 8. juni, og at rigtig mange af jer vil aflægge Odden et besøg.

 

Fæstebondeforeningens generalforsamling er udsat til       19. september 2020.

 

 Dato for generalforsamling 2020

Dato for generalforsamling i Fæstbondeforeningen på Herregården Odden er lørdag den 18. april kl.13. Tilmelding nødvendig.

Mvh. bestyrelsen

________________________________________________________

Det Indre Barn – Fernisering

Lørdag den 15. juni 2019 kl. 13:30 indbydes alle til afsløringen af de 7 figurer af Badende Børn samt de 140 skulpturer, som i foråret er fremstillet af 140 skoleelever fra Horne, Hirtshals, Sindal og Bjergby-Mygdal sammen med ”Blomstermanden” Johnny Haugaard. Alle er velkommen ved Odden Møllesø kl. 13:30 til musik og taler. Derefter er alle velkommen til at besøge Odden (entre halv pris).
Børn med VIP-billetter skal møde kl. 11:30 på Odden

_________________________________________

Nu starter salg af billetter til sommerarrangementerne 2019. Find også plakaten på facebook: Willumsens venner på Odden.

_______________________________________________________________

Badende børn – find dit indre barn

Udstilling på Herregården Odden og ved Odden sø.

Den 15. juni 2019 er der åbning af udstillingen. Udstillingen vil vare hen over sommeren.

Der er blevet arbejdet med dette projekt siden marts og 7 klasser fra skolerne: Horne, Bjergby-Mygdal, Hirtshals og Sindal har sammen med Johnny Haugaard (blomstermanden) lavet 7 store skulpturer inspireret af børnene på maleriet Badende børn ved Skagen Strand af JF Willumsen.  Herudover har alle børnene (140) lavet hver sin lille figur af et badende barn. Alle små figurerne vil indgå i udstillingen, og de 7 store figurer vil blive placeret i vandkanten af Odden Møllesø.

Se herunder hvordan man fra Hirtshals skole beskriver projektet.

Dit indre barn – en anderledes skoledag

En kold forårsdag ankom en flok elever fra 4. klasse på Hirtshals skole til Herregården Odden, fulde af forventning. På forhånd havde de fået et par timers undervisning i J.F. Willumsens, hans teknikker og tiden han malede i og så i det store tema, nøgenhed.

Vi samler os i herregårdens gamle køkken, hvor Jette Nedergaard og kunstner Johnny Haugaard er klar til at skabe rammerne omkring en dag med ”vores indre legebarn” i centrum.

Efter en kort præsentation af dagen program er tiden nu til en levende og lærerig rundvisning på Odden og i J.F. Willumsens finurlige liv og virke. Rundvisningen vækker lige dele forundring og overvældelse hos eleverne, samt en smule forargelse over tiden og det faktum at Willumsen var gift 3 gange. Rundvisningen slutter foran Herregårdens store skitse af Willumsens store værk ”Sol og ungdom”.

J. F. Willumsens kunstværk virker dragende på eleverne. De bliver med et en del af billedet. De kan tydeligt mærke stemningen, og samtidig spejle sig selv i de nøgne børn, der løber forventningsfulde og glade mod vandet. Samtidig er det svært for eleverne at forholde sig til, at børnene på billedet er nøgne. At de ikke har tøj på, at det er ok og ikke en pinlighed.

Efter en pause er tiden til at arbejde med de store skulpturer i Herregårdens hestestald. Men først skal der hentes materialer. Med spande og fuld fart ses 20 børn rende op og ned ad skrænten fra den gamle voldgrav, mens der indsamles grene, mos og græs.

Med ståltråd og naturens materialer går eleverne i gang med at genskabe børnene fra billedet. I starten er det svært. Hvordan gør man? Hvordan får man formerne? Hvordan ser kroppens muskler ud? Hvordan gør man…..?

Hvordan skulle disse ting dog kunne forvandles til skulpturer? Men med Pippi Langstrømpes citat: ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert” hvisket i øret, kaster eleverne sig alligevel ud på gyngende grund. Efter kort tid mestrer alle teknikken, og kreativiteten får frit løb. Der bliver lavet arme, ben, baller og hoved på de store skulpturer, og en enkelt eller to bliver endda kønsbestemt.

Dagen slutter af med en tur på Herregårdens loft, hvor historier om nissedøre, vildsvinejagt, gamle skinker og hovedløse svaner fylder loftrummet.

Efter oprydning er det ved at være tid til at vende næserne hjemad. Trætte, fyldt op på alle sanser og kun en enkelt mand uden støvler, der måtte ofres til Åmanden, sætter vi os i bilerne og kører hjem.

Hvad fik eleverne så ud af dette besøg på Herregården Odden? Ja, ud over det åbenlyse, som en anderledes dag væk fra stole, borde og smartboard og om opførsel og høflighed, når man er på besøg på et museum. Men er der SÅ meget mere at lære sådan en dag. Læring, som ikke at give op. Læring, som at man kan skabe med det omkring sig, uden en endelig ide om resultatet. Læring om, at kroppen er naturlig og smuk, at vi skal hylde den i stedet for at pakke den væk, især i disse ”kropsforskrækkede tider”. Læring om at øvelse ikke blot gør mester, men også skaber mesterværker – mesterværker af dem slags resten af verden imponeres og inspireres af.

Tak til både Jette Nedergaard og Johnny Haugaard, for at skabe en lærerig dag og projekt i børnehøjde, med læring og kreativitet. Vi glæder os til at komme og se det færdige resultat til fernisering d. 15. juni og over hele sommeren.

Julie Kragh Eriksen, lærer Hirtshals skole

Johnny har valgt temaet ”dit indre barn” til projektet, hvor også med syv ældre ”børn”, altså gamle mennesker inddrages, som gerne skal have det indre barn i behold, og som vil bidrage med historier om deres indre barn og med at stille op som badende ”børn” ved siden af figurerne ved søen.

Hjørring Kommune har bidraget med 10.000 kr. til materialer samt transport for skoleeleverne, og der er bevilget 25.000 kr. af Toyota-Fonden samt 75.000 kr. af ENV-Fonden. Vi har flere ansøgninger ude og håber at få hele budgettet på 300.000 kr. dækket.

_____________________________________________________________

Musik i borggården ved Kielgasterne

Onsdag den 26. juni 2019 kl. 19.30 spiller Kielgasterne i borggården på Herregården Odden. Vi gentager succesen fra sidste år hvor vi var 100 gæster samlet.

50 kr. ved indgangen og der bliver mulighed for at købe drikkevare og lidt spiseligt.

Der er mulighed for en svingom, hvis man har lyst til dette.

MVH bestyrelsen

_____________________________________________________________

 

MAD+KUNST+MUSIK 2019

Den 17. juli, 31. juli og 14. august afholdes for 5. gang MAD+KUNST+MUSIK på Herregården Odden. Prisen for hele arrangementet er 475 kr. Program vil blive lagt på hjemmesiden snarest.

______________________________________________________________