Andre arrangementer

Denne side vil blive brugt til at opbevare nogle af de nyheder, der er blevet for gamle …

 

Ny reproduktion: Willumsens “Lille pige med fingeren på munden”.

Fæstebondeforeningen har i 2017 støttet fremstillingen af en reproduktion af Willumsens litografi fra 1910, “Lille pige med fingeren på munden”. Reproduktionen er trykt hos Vestergaards Bogtrykkeri. Den sælges til fordel for bevaringen af Willumsen-samlingen på Odden for kr. 100,-, indrammet i specielt fremstillet ramme kr. 550,-.


21.september, 2014. Det er dejligt at kunne meddele at overskuddet fra Mygdal Dagligvareforening nu er blevet fordelt, og at vi i Fæstebondeforeningen har modtaget 25.000 kr. Beløbet skal gå til nye borde og stole, som bruges ved arrangementer på Odden. Vi takker mange gange.


Herregården Odden bød indenfor weekenden den 6. og 7. september 2014

Det blev en rigtig kreativ, hyggelig og inspirerende weekend på Herregården Odden. Weekenden blev sunget i gang med det 19 mand store velsyngende Bjergby-Mygdal Voksenkor.

44 børn og 53 voksne deltog i de udbudte kurser. Helene Mark Sandorff underviste børn i tegning, samtidig med at hun kunne fortælle børnene om hvordan det var at være barn på Odden, da hun er barnebarn af Viktor og Kirsten Pedersen. Lina Franke Hedegaard arbejdede også med børn, hvor de tredimensionelt arbejdede med ståltråd, avispapir og malertape. Blandt de voksne kursister underviste Belinda Nors i tegning efter levende model. Belinda underviser til daglig i Croquis og studerer arkitektur og Design på Aalborg Universitet. ”Blomstermanden” blomsterdekoratør Johnny Haugaard fra Herning underviste i hestestalden i tre spændende workshops hvor der blev kreeret de mest imponerende blomsterdekorationer der som hovedpart bestod af materialer fra grøftekanter og skov omkring Odden.

Besøgende blev inspireret af arbejdende værksteder med pileflet, trædrejning, keramik, uld- og glasarbejde. KFUM-spejderne havde en lille hyggelig lejr, hvor der bl.a. blev stegt og braset over bål og jordovn. Der blev danset og sunget i hestestalden ledet af Inge Stendys, som er underviser på Bjergby-Mygdal skole.

Der blev holdt en meget stemningsfyldt gudstjeneste v. sognepræst Lars Brinth i hestestalden med overdådigt alterbord pyntet af blomsterdekoratør Johnny Haugaard, kors lavet af rafter af spejderne og musik af Sindal Brass Band. I gudstjenesten, der oprindelig var annonceret som en friluftsgudstjeneste, deltog trods silende regn 82 personer. Rigtig mange nød kaffe, kage og pålægsboller i cafeen i løbet af weekenden, hvor en flok gæve fæstebønder vartede gæsterne op.

Både lørdag og søndag var der klassiske koncerter med utrolig dygtige unge mennesker fra egnen. Lørdag var det Mikaella Ngo på flygel og Rikke Schütz på tværfløjte og søndag var det Matilde Kanstrup Christensen på flygel, Christine Elkjær på Cello og Sara Blichfeldt på Violin. De 3 sidstnævnte er elever på MGK i Aalborg.

Mange fra lokalområdet mødte op som gæster på Odden, der både lørdag og søndag havde gratis adgang. I alt tiltrak arrangementet godt 600 besøgende og fik fyldig foromtale i lokalpressen.

Endnu engang tak til Realdania som har støttet dette arrangement, en støtte som har muliggjort, at alle kurserne har været gratis for deltagerne. Kursisterne drog hjem med flotte blomsterdekorationer, mange ark med tegninger af nøgenmodellerne og tegninger og andre kreative kunstværker inspireret af J.F. Willumsen – og helt sikkert med ny inspiration og et syn på Herregården Odden som et sted hvor mange kunstarter kan præsenteres og udøves.