Mad-Kunst-Musik 2014-2018

Dette er forskellige udgivelser i forbindelse med Mad+Kunst+Musik i årenes løb

MAD+KUNST+MUSIK 2017

Vi inviterer igen i år til tre festlige sommeraftener på Odden, d. 19. juli, 2. og 16.august

Se alt om program, menu, musikalsk optræden, pris og tilmeldingsfrister på dette link

Mad kunst musik 2017

_____________________________________________________________

Tilbageblik på MAD+KUNST+MUSIK 2016

Når vi ser tilbage på de tre arrangementer, så må det konkluderes, at sommeraftnerne den13. og 27. juli samt 10. august med Mad, Kunst og Musik på Herregården Odden igen blev en succes. Der var henholdsvis 27, 33 og 26 gæster og arrangementerne gav i alt etoverskud på 10.118 kr.

Dette overskud har kun kunne opnås, fordi mange fæstebønder tilbød at være serveringspersonale, borddækkere, opvaskere, omvisere og historiefortæller mm. De 19 fæstebønder var fordelt på de 3 datoer. Vi var 9 hjælpere hver aften, hvilket betød, at der var enkelte gengangere. Det betød ligeledes, at vi ikke blev overanstrengte, fordi vi var mange til at tage fat. Vi havde helt sikkert trætte fødder efter hver aften, men vi havde også haft det sjovt, og oplevet hvor glade og tilfredse gæsterne var.

Ud over fæstebøndernes bidrag, havde vi heller ikke klaret det uden Landkøkkenet Mygdal to super dygtige kokke Kaj og Bo. Der var megen ros af maden fra alle gæster.

Et forhold der også har betydning for overskuddets størrelse, kan vi takke Daglig Brugsen Bjergby for. Vi fik en rigtig god pris på alle de drikkevarer, vi købte der.

Allersidst skal nævnes, at der var musikalsk underholdning med 3 forskellige grupper nemlig: Midt i ugen, De spillemænd fra Hjørring og Kahlùa Kvintetten. Alle 3 bands spillede uden honorar. Til dem skal der også lyde et stort tak.

Stemningen er helt sikkert, at vi gør det igen til næste sommer. Tanken er, at vi fastholder samme koncept hvis mulig.

——–

MAD+KUNST+MUSIK  2016

Herregården Odden inviterer igen til 3 helt unikke sommerarrangementer den 13. juli, den 27. juli og den 10. august kl.17.30 til ca 22.

Velkomstdrink og tapas i Hestestalden, omvisning i Willumsen-samlingen, middag i herregårdens stuer med mad fra Landkøkkenet Mygdal og live musik og kaffe i Hestestalden.

Program for hver af aftenerne:

  • Velkomstdrink og forret i form af tapas i Hestestalden, hvor der ligeledes vil blive fortalt lidt om selve herregården og dens historien.
  • Omvisning i Victor Petersens Willumsen-samling.
  • Hovedret og dessert serveret i herregårdens stuer, leveret af Landkøkkenet Mygdal som har lavet tre forskellige og meget spændende menuer.
  • Live musik i hestestalden m. kaffe, te og småkager.

Billetpriser kr. 425.- pr. person for hele arrangementet inkl. drikkevarer.

Billetter købes på Herregården Odden 10-17 eller Hirtshals Turistbureau.

Kan også bestilles på tlf. 98975202 kl.10-17, hvor der vil blive anvist betalingsmåde.

Den 13. juli:

Hovedret: ”Oddenskinke” med hybenshutney, pestotomater, grønkålssalat med bær, kartoffel/ sellerikage og svampesauce.

Dessert: Nøddetærte med is og frugt.

Musik: ”Midt i Ugen”, danske og udenlandske hits fra 60-erne og frem, 7-mands band.

Sidste tilmelding: 10. juli.

Den 27. juli:

Hovedret: Ingefær og chilimarineret vildsvinefilet, fyldte kartofler med løg og ost, tranebærkompot, vildtsalat med nødder og druer, honning/whisky sauce.

Dessert: Tyttebærdrøm.

Musik: ”Kahlúa Kvintetten”. En jazzkvintet med stil. 5 unge musikere spiller 50-ernes og nyere moderne jazzrytmer.

Sidste tilmelding: 24. juli.

Den 10. august:

Hovedret: Fyldt rødspætte, diverse garniture, nye kartofler, fennikelsalat og limehollandaise.

Dessert: Rabarbertrifli.

Musik: ”De Spillemænd” fra Hjørring. Spillemandsmusik fra forskellige tidsaldre, med lidt historie og der bliver lejlighed til at synge med.

Sidste tilmelding: 7. august..

_______________________________________________________

MAD+KUNST+MUSIK 2015

Tilbageblik på sommerarrangementerne, optrykt i Borgavisen

Siden september 2014 har tanken om at afprøve et nyt koncept huseret i fæstebondebestyrelsen. En ide om at kombinere Willumsens kunst, en ”fin” middag og musikalsk underholdning blev født, og hen over vinteren og foråret blev konceptet udviklet til overskrifterne MAD + KUNST + MUSIK og i maj, juni og juli tog vi fat. Lokale og udenbys fæstebønder meldte sig og fordelte sig på 3 onsdage i juli, hvor opgaven var at dække borde, lave velkomstdrinks, byde velkommen, servere middagen og rydde op bagefter.

Arrangementet den 1. juli måtte vi desværre aflyse. Der var kun få tilmeldte. Vi var kede af at aflyse maden fra Landkøkkenet Mygdal og Hjørring Kammerkor, som skulle stå for den musikalske del.

Ved næste planlagte arrangement den 15. juli nåede vi lige netop op på minimum på 25 gæster. Det blev en rigtig dejlig aften. Gyldenlæderstuen og Flygelstuen genlød af snak og latter og ros til kokkene for den lækre mad.  Da der ikke var så mange, var det muligt samme sted at spise middag og høre musik ved ”De spillemænd” fra Hjørring, som høstede mange klapsalver. En meget vellykket premiere, og i virkeligheden rigtig dejligt, at der ikke var fuldt hus, således at vi kunne ”øve” os lidt. Vi var 10 fæstebønder inkl. Troels Andersen, som med stor indsigt fortalte om Oddens historie og viste omkring i Willumsen-samlingen.

Den 29.juli var der tilmeldt 37 gæster. Igen gik arrangementet over al forventning. Mange roser fra gæsterne, lækker mad, og super god musik fra Coffeebreak, som denne gang underholdt i Hestestalden samtidig med kaffe og småkager. Denne gang var vi 9 fæstebønder, hvor 4 var med begge gange.

Vi har prøvet at lave en række sommerarrangementer både henvendt til lokale og deres sommergæster, samt til turister, som holder ferie på egnen.  Det var lige præcis den målgruppe, der deltog. Der var gæster fra Mygdal, Bjergby, Sindal, Skiveren, Aalborg, Lolland, Silkeborg, Malling, Kerteminde og mange flere steder.

Vi synes at arrangementerne indeholdt alt det, et godt arrangement kræver nemlig: overraskelser, morskab, god stil, mad og drikkevarer af høj kvalitet, samvær, hygge, god stemning og humor, og den 29. var der endda fuldmåne, da vi trådte ud af Hestestalden for at sige farvel til de glade gæster.

En stor tak til alle jer som troede på ideen og bidrog på mange forskellige måder før, under og efter arrangementerne. Mange tak til fæstebønder for færdigheder der gjorde de veldækkede borde til kunstneriske oplevelser i sig selv. Landkøkkenet Mygdal skal her også have stor klapsalve. De bidrog med fortræffelig mad, og fortræffelig organisering og håndtering af samarbejdet med os fæstebønder.

Til slut skal nævnes, at de lokale turistforeninger har været meget begejstret for arrangementerne og bakket det kraftigt op. MAD+KUNST+MUSIK er allerede lovet plads i næste års turistmateriale!

Det betyder, at vi inden nytår skal beslutte os for, om vi næste sommer vil gentage succesen. Det vil I høre nærmere om.

Citater fra gæster: ”Det var en hel formidabel aften”, ”vi vil gerne reservere billetter til næste år”, ”hvor har det været en flot aften”, ”det har været en brand god aften”.

—————–

MAD+KUNST+MUSIK 2015

Herregården Odden inviterer til 3 helt unikke sommerarrangementer, 1. juli, 15. juli og 29. juli kl. 17.30

Program for hver af aftenerne:

  • Velkomstdrink og forret i form af tapas i Hestestalden, hvor der ligeledes vil blive fortalt lidt om selve herregården og dens historien.
  • Omvisning i Victor Petersens Willumsen-samling.
  • Hovedret og dessert serveret i herregårdens stuer. Maden leveret af Landkøkkenet Mygdal, som har lavet tre forskellige og meget spændende menuer.
  • Live musik i hestestalden m. kaffe, te og småkager.

Billetpriser kr. 425.- pr. person for hele arrangementet inkl. drikkevarer. Billetter købes på Herregården Odden 10-17 eller Hirtshals Turistbureau. Kan også bestilles på tlf. 98975202 kl.10-17, hvor der vil blive anvist betalingsmåde.

Den 1. juli:

  • Hovedret: ”Oddenskinke” med hybenshutney, pestotomater, grønkålssalat med bær, kartoffel/sellerikage og svampesauce.
  • Dessert: Nøddetærte med is og frugt.
  • Musik: Repræsentanter fra Hjørring Kammerkor synger bl.a. Carl Nielsen, der var ven med Willumsen.

Sidste tilmelding: 28. juni.

Den 15. juli:

  • Hovedret: Langtidsstegt kalvesteg, diverse garniture, ”ny valdorfsalat” (spidskål, æbler og pærer), små krydderkartofler og skysauce.
  • Dessert: Yoghurtfromage med friske frugter.
  • Musik: De Spillemænd fra Hjørring. Der bliver lejlighed til at synge med.

Sidste tilmelding: 12. juli.

Den 29. juli:

  • Hovedret: Fyldt rødspætte, diverse garniture, nye kartofler, fennikelsalat og limehollandaise.
  • Dessert: Rabarbertrifli.
  • Musik: Coffeebreak fra Hirtshals spiller og synger danske og engelske sange – og giver en lille historie til.

Sidste tilmelding: 26. juli.